Nechajme knihy rozprávať

16.12.2011 Prešov

Rada mládeže Prešovského kraja organizuje VIII. ročník študentskej konferencie „Stredoškolský parlament na pomoc regiónu – Európsky rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012“. Konferencia je určená členom a koordinátorom žiackych školských rád stredných škôl z Prešovského kraja.
Dátum, čas a miesto konania: 19. december (pondelok) 2011, 09.30 – 15.00 hod. Metodicko-pedagogické centrum, Tarasa Ševčenka 11
Konferencia bude realizovaná formou Živej knižnice – metódou odbúravania predsudkov a stereotypov. Živá knižnica funguje presne tak ako klasická knižnica – čitatelia prídu a požičajú si knihu na limitovaný čas. Po prečítaní vrátia knihu späť do knižnice, a keď chcú môžu si požičať druhú. Ale je tu jeden rozdiel – knihy v Živej knižnici sú ľudské bytosti a spoločne s čitateľmi vstupujú do kontaktu cez osobný dialóg.
Témy Živej knižnice budú: Som dobrovoľník – som blázon?, Aktívny „participant“ na živote svojej obce, mesta, Učiteľ 21. storočia, Juniori verzus seniori. Ako Živé knihy sa predstavia František Šťastný, predseda Rady seniorov v Prešove, Mária Třešňáková,
dôchodkyňa, ktorá chatuje na Facebooku a cestuje po Európe, Marianna Hardoňová, učiteľka na SOŠ dopravnej v Prešove, ktorá používa inovatívne formy vo vyučovaní, Pavol Droblienka, aktívny mládežník z Obecnej rady mládeže v Raslaviciach. Účastníkov konferencie pozdraví aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jaroslav Ivančo. Podujatie sa realizuje vďaka podpore z Fondu Hodina deťom, ktorý zriadila a spravuje Nadácia pre deti Slovenska a s finančnou podporou Úradu vlády SR v rámci dotačného programu „Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd“.
Ľuboš Marcinek,
Rada mládeže Prešovského kraja
 

Vyberte región